Tortada tradicional Alcoyana

Tortada tradicional Alcoyana

Hey everyone, I hope you are having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Tortada tradicional Alcoyana. It is one of my favorites. This time, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.

Tortada tradicional Alcoyana is one of the most well liked of current trending foods in the world. It is enjoyed by millions every day. It's easy, it is quick, it tastes delicious. They are fine and they look fantastic. Tortada tradicional Alcoyana is something which I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Tortada tradicional Alcoyana, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tortada tradicional Alcoyana delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Tortada tradicional Alcoyana is 10 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can cook Tortada tradicional Alcoyana using 8 ingredients and 25 steps. Here is how you can achieve it.

Los dulces y los postres de la cocina tradicional Alcoyana es muy variada. Entre ellos está "la tortada" con azúcar, almendra molida, huevos, ralladura de limón y canela. Esta receta, se ha obtenido del libro " cocina tradicional alcoyana" como autor Lorenzo Carbonell Pastor, publicado en el año 1999, pero haciendo mis cambios e intentando una amplia descripción por pasos y fotos.
Aproveché esta receta, para entregarla en el cumpleaños de mi/nuestra querida sobrina María. Deliciosa es poco, no quedo un trozo en la mesa. GXL.

Ingredients and spices that need to be Get to make Tortada tradicional Alcoyana:

  1. 200 gr. azúcar glass
  2. 200 gr. almendra molida con piel
  3. 6 huevos
  4. ralladura de 1 limón
  5. 15 gr. canela
  6. 1 c/s mantequilla para untar el molde
  7. 1 c/s harina, espolvorear sobre la mantequilla el molde
  8. 3 c/s azúcar glass (espolvorear)

Instructions to make to make Tortada tradicional Alcoyana

  1. Los ingredientes.
  2. Medir el azúcar y molerlo en el vaso de la Thermomix. Puedes comprar el azúcar glass a granel, pero te costará algo más.
  3. A velocidad máxima durante unos segundos, hasta que esté como polvo. Ya tenemos el azúcar glass.
  4. Separar las yemas y claras de los huevos.
  5. Preparamos el resto, batiendo las yemas,pesando la almendra molida, el azúcar glass, la ralladura de limón y la canela.
  6. Vamos a batir las claras y después remover el resto de ingredientes con la espátula, en el siguiente orden. Batir con la batidora eléctrica las claras, hasta que estén en punto de nieve (le das la vuelta y las claras no se mueven).
  7. Añadir el azúcar glass e ir removiendo sin parar manualmente con la espátula.
  8. Añadir la canela y la ralladura de limón.
  9. Removiendo con la espátula sin parar, hasta que lo veas homogéneo.
  10. Sin dejar de remover, añadimos las yemas batidas.
  11. Seguir removiendo y después ir añadiendo poco a poco la almendra molida.
  12. Remover suavemente, hasta que veas la masa compacta y bien homogeneizada. Reservar.
  13. Precalentar el horno a 200 ºC. Calor arriba, abajo y con aire. Importante, colocar la bandeja en las últimas estantería de abajo del horno.
  14. Molde de aluminio de los de siempre, con base de inferior diámetro a mayor diámetro, después poderla demoldar y girar sobre la mesa. Untar con mantequilla.
  15. Espolvorear con la harina.
  16. Pega unos toques al molde, para que se suelte la harina sobrante.
  17. Vertir la masa al molde.
  18. Introducir el molde en el horno ya calentado a 200 ºC. El tiempo total de hornear es de una hora, que irá de más a menos calor.
  19. A los 15 min. que será el tiempo que tarda en hinchar, lo bajaremos a 180 ºC durante 15 min. más.
  20. Después bajar a 150ºC, durante 15 min., para terminar a 100 ºC durante 15 min. restantes (hasta una hora en total = 15+15+15+15)
  21. Sacar el molde del horno y dejar enfriar.
  22. Desmoldar dándole la vuelta, para luego espolvorearlo con azúcar glass.
  23. Decorarlo a tu manera, yo he usado unos bombones.
  24. Después los números del cumpleaños.
  25. Cortar para servir los platos.

As your experience as well as confidence grows, you will certainly find that you have more all-natural control over your diet regimen as well as adjust your diet regimen to your personal preferences in time. Whether you want to serve a dish that utilizes less or even more active ingredients or is a little essentially zesty, you can make basic changes to achieve this goal. Simply put, begin making your recipes promptly. As for standard food preparation abilities for newbies you don't need to discover them but just if you master some basic food preparation methods.

This isn't a complete guide to quick and also simple lunch recipes but its great something to chew on. Hopefully this will certainly get your creative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap it up for this exceptional food Simple Way to Prepare Homemade Tortada tradicional Alcoyana. Thank you very much for reading. I'm confident you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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