Pan turco Ballon bazlama
Hey everyone, hope you are having an incredible day today. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Pan turco Ballon bazlama. One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Pan turco Ballon bazlama is one of the most well liked of recent trending foods on earth. It is simple, it's fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. They are nice and they look wonderful. Pan turco Ballon bazlama is something which I've loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Pan turco Ballon bazlama, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pan turco Ballon bazlama delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Pan turco Ballon bazlama is 15 porciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook Pan turco Ballon bazlama using 6 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.
#cookpadconlékué
Esta receta la vi en Internet y quise hacerla pero estaba mal explicada, así que la hice a mi modo y la adapte tanto a Thermomix como a amasadora.
Ingredients and spices that need to be Take to make Pan turco Ballon bazlama:
- 700 gr harina de fuerza
- 25 gr levadura fresca
- 275 ml agua templada
- 150-300 ml leche
- 10 gr Sal
- Opcional: aceite, perejil, ajo..
Instructions to make to make Pan turco Ballon bazlama
- Thermomix: Lo primero es templar el agua, 2 min, 37°C. Añadimos la levadura fresca y diluimos, vel. 1, 2 min.
- Añadimos la harina y la sal. Mezclamos velocidad 4, 15 segundos.
Luego amasamos 5 minutos, vaso cerrado, vel espiga, giro izquierda. Vamos añadiendo la leche, poco a poco. No la añadereemos toda, por eso la diferencia de cantidades de leche. Según veamos como absorbe la harina la leche. Esto pasa por la fuerza de la harina que compremos.
Debe de quedar una masa elástica y nada pegajosa. Si queda pegajosa se añade un poco de harina mientras se sigue amasando a velocidad espiga. - Cuando veamos que no se pega y está elástica dejamos reposar aproximadamente 1 hora, tapado, hasta que doble su volumen.
Luego cogemos porciones del tamaño de la palma de la mano y boleamos (amasamos en forma de bolsas). En una bandeja las vamos colocando y déjalos reposar 15 min. - A continuación, calentamos una sartén a fuego medio-fuerte, una gota de aceite y extendida con un papel. Cogemos una de las bolas y la aplastamos con la mano hasta que quede plana, con 1 cm de grosor más o menos.
Cuando esté la sartén calentada, echamos la bola aplanada y la dejamos unos minutos, hasta que veamos que está dorandose (no dejar que se tueste demasiado). Le damos la vuelta y el mismo proceso, aquí veremos como se infla. No hay que aplastar la masa, se irá haciendo sola. - Cuando esté doradito, sacamos y dejamos enfriar.
Podemos ponerle encima un poco de aceite con perejil, o con ajo.
Si no lo vamos a comer en el momento, en cuanto se enfríen se pueden meter al congelador(sin aceite, después de hacerlos). Después, cuando vayamos a comerlos, los descongelamos y le damos una vuelta en la sartén. - Amasadorsa: Calentamos el agua 1 minuto en el microondas y añadimos al bol. Diluimos la levadura y dejamos reposar 5 minutos para que se activen las levaduras. Luego, añadimos la sal y la harina y amasamos 5 minutos a media - máxima velocidad. Durante el amasado vamos añadiendo con cuidado la leche, poco a poco, que veamos que la harina puede absorberla. Igual que con la Thermomix, no debe de quedar pegajosa, ir añadiendo harina o leche en función de lo que necesitemos.
- Los siguientes pasos son iguales para Thermomix y amasadora. Espero que os guste! 😊
As your experience and confidence expands, you will certainly find that you have extra all-natural control over your diet regimen and adjust your diet to your personal tastes in time. Whether you wish to serve a recipe that uses fewer or even more active ingredients or is a little bit more or less hot, you can make easy modifications to accomplish this objective. In other words, start making your dishes on time. As for basic cooking skills for beginners you don't require to learn them yet just if you understand some basic cooking methods.
This isn't a full guide to fast and also simple lunch recipes but its great food for thought. Hopefully this will obtain your creative juices flowing so you can prepare tasty meals for your household without doing way too many square meals on your journey.
So that's going to wrap it up for this exceptional food Steps to Prepare Ultimate Pan turco Ballon bazlama. Thanks so much for your time. I'm confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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